Celebra artistă Maia Morgenstern urcă pe scenă alături de fiul său, Tudor Aaron Istodor, într-un montaj ce a cunoscut succesul pe fiecare scenă pe care a fost jucat. “Tangou final” este prima piesă în care cei doi, mamă şi fiu, se întâlnesc pe aceeaşi scenă.
Piesa “Tangou final”, de Mario Diament, prezintă o poveste de viaţă, povestea unei actriţe, mare stea odată.
Personajele principale sunt Valeria Durand şi Diego.
Ea este o actriţă ce a cunoscut în tinereţe succesul, succes obţinut prin multe sacrificii şi compromisuri, dar de filmele ei s-au bucurat mulţi spectatori. Dispare brusc din viaţa publică atunci când ziariştii scot la iveală lucruri mai puţin bune despre ea (abandonarea propriului copil la naştere).
El – un tânăr jurnalist care, pentru a obţine un interviu în exclusivitate, se foloseşte de toate şiretlicurile tipice meseriei şi chiar susţine că a crescut cu filmele Valeriei Durand. Interviul se desfăşoară ca un joc, pradă – vânător, ca un tango, un balans între a domina şi a fi dominat.
Ceea ce pentru Diego reprezintă un subiect perfect şi atrăgător pentru prima pagină din ziar, pentru Valeria reprezintă o dramă, trebuind să retrăiască momente dificile din trecut.
Motivul pentru care subiectul bombă nu mai ajunge pe prima pagină, nu vreau să vi-l dezvălui. Veţi descoperi singuri, şi veţi decide singuri dacă aprobaţi sau nu gestul Valeriei.
Actriţa Maia Morgenstern s-a născut la Bucureşti într-o familie evreiască. Ea a studia la Academia de Teatru şi film şi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, apoi la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, alăturându-se trupei de la Teatru Naţional “Ion Luca Caragiale”. Maia Morgenstern este cunoscută pentru rolurile din “Îngerul albastru”, “Balanţa”, “Cel mai iubit dintre pământeni”, “Patimile lui Hristos”.
În anul 2010 a fost numită ambasador pentru Alianţa Civilizaţiilor în România.
Fiindcă piesa scoate la iveală cât de “mizerabilă este breasla jurnaliştilor”, întrebată dacă presa i-a făcut vreodată rău în viaţă, iată ce răspunde Maia Morgenstern: “Mi-a făcut şi bine şi rău, aşa cum fiecare dintre noi facem şi bine şi rău. Când vorbim de sacrificiu vorbim la modul sublim şi la modul oribil. Fiecare a sacrificat la modul frumos sau ură.”
Acces General – 60,00 lei.