18 ianuarie 2025

Omul fericit este un om sănătos. Conferință și lansare de carte. 30.01.2020, ora 18.30

Omul fericit este un om sănătos - Ovidiu Harbădă. Conferință și lansare de carte.

Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan I. Dalles și Editura Dharana organizează la sala Dalles din București – Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr.18 (lângă Hotel Intercontinental):
Conferință și Lansare de carte „Omul fericit este un om sănătos”
Sănătate prin post, rugăciune și renunțare la frică.

Invitați speciali
Ioan Prisecaru
Ovidiu Harbădă

Prezentare tombolă
Actrița Doina Ghițescu

Moderator
Maria Timuc

• Lansarea cărții „De vorbă cu Valeriu Popa” (Editura Dharana)
și a DVD-ului care o însoțește și care conține filmarea unui dialog despre drumul de la boală la sănătate între Ovidiu Harbădă și Valeriu Popa.
• Vizionarea unor fragmente din filmul cu Valeriu Popa

Costul intrării: 20 lei

• Biletele pot fi procurate de la Anticariatul Sălii Dalles sau la intrarea în sală.
• În timpul evenimentului va fi organizată o tombolă în cadrul căreia Editura Dharana va oferi 10 cărți gratuite. Vă rugăm să solicitați biletul de tombolă la Intrarea în sală și să-l completați imediat.
• Evenimentul se va încheia cu un cocktail și o sesiune de autografe de la Ovidiu Harbădă și Ioan Prisecaru.
• Editura Dharana va amenaja un stand de carte în holul Sălii Dalles, cu reduceri de preț semnificative.
• Vă rugăm să veniți la sală mai devreme pentru a ocupa locurile în timp util.
Vă mulțumim și vă așteptăm.

Despre tema conferinței

• Invitatul special al evenimentului, Ioan Prisecaru, autorul cărții „Puterea Cunoașterii”, om de afaceri, care a găsit în spiritualitate și-n cunoașterea spirituală calea către vindecare și către o viață trăită frumos, ne va vorbi despre cartea lansată, dar și despre propria sa experiență de vindecare prin post și cunoaștere.
• Ovidiu Harbădă va răspunde întrebărilor dv, de asemenea, și ne va dezvălui cunoașterea dobândită prin experiența sa de discipol al lui Valeriu Popa, domnia sa fiind omul care a trăit alături de Valeriu Popa și cel căruia marele vindecător i-a dezvăluit secretele vindecării.

• EXTRASE DIN AFIRMAȚIILE LUI VALERIU POPA

– Este mai ușor să acuzi pe alții de boala ta decât să recunoști onest că ești vinovatul principal ;
– Omul este frugivor, nu carnivor ; intestinele sale (lungi de 14-15 metri) nu sunt făcute pentru consumul de carne ;
– Prevenirea bolii începe cel mai târziu în ziua concepției ;
– Înțelegeți și acceptați ceea ce sunteți pregătiți să înțelegeți și să acceptați ;
– Omul ar trebui să depună cel puțin atâta străduință pentru a-și simplifica viața cât a pus pentru a și-o complica ;
– Învingători sunt numai aceia care reușesc să învingă biologicul negativ prin rațiunea pozitivă ;
– Nimic nu vine din afară atunci când ești pregătit, ci tot răul care dezechilibrează pornește din interiorul nostru și în special de la necunoaștere ;
– Vor câștiga această partidă, autovindecarea, toți cei care vor recunoaște că sunt vinovați, au încredere în ei înșiși și încep lupta asemeni unui individ aflat în pericol de înec, ale cărui rezerve lăuntrice sunt atât de puternice încât cei care ar încerca să-l salveze fără să-și ia măsuri de precauție, pot fi chiar ei în pericol de a se îneca ; toți au șanse, dar câștigă partida 10-15 % din cei care încep auto-vindecarea ;
– Când nu are săracul, răbdarea e leacul ;
– Nu e lege să te lege de cine nu te înțelege. »
(fragment din cartea ”De vorbă cu Valeriu Popa, Editura Dharana)

• „O mare parte a vieții sale a dăruit-o alinării suferințelor oamenilor bolnavi, insuflându-le speranța redobândirii sănătății. Adeseori, această speranță se transforma în realitate datorită întâlnirii a două condiții esențiale pentru acest tip de vindecări. Prima era omul Valeriu Popa pentru care lumea din care venim când ne naștem pe acest Pământ și unde ne ducem după ce murim avea o existență concretă, vie, purta cu ea un dialog real, dar încă neînțeles, cu ființe capabile să-i furnizeze informații concrete referitoare la diagnosticul unei persoane bolnave și tratamente care îi puteau reda sau ameliora sănătatea. A doua se referea tocmai la bolnavii care îl căutau, mai ales cei care nu mai aveau nici o șansă pe cale medicală clasică, alopată, dar care totuși, doreau să trăiască. Valeriu Popa și bolnavii care veneau la el, au fost pentru miile de oameni ce se strângeau în jurul lui, pe stradă, în parc, la conferințe, în scara blocului, actorii principali de pe arena vieții, de la care, toți cei care au dorit, au învățat să fie mai buni, să trăiască o viață mai echilibrată, fizic și psihic, mai aproape de Dumnezeu.”
• ”Cartea este plină de asemenea exemple, de oameni aflați în pragul morții, dar care au vrut cu orice chip să trăiască… și au reușit. Ele sunt dovezi incontestabile că se poate sau, cum spunea Valeriu Popa, se autopoate. Principiile au rămas valabile, dar să nu uităm că au trecut mai bine de 20 de ani. Lumea de azi este cu mult schimbată față de ce era acum 25-30 de ani. Aerul, apa, solul, subsolul, alimentația sunt cu mult mai poluate. A crescut enorm concentrația de radiații electromagnetice nocive, provocate de om. Dacă am considera planeta o ființă vie, se pare că unii oameni fac totul pentru a o ucide. Omul are un stil de viață tot mai rupt de natură și mai bazat pe tehnologii de vârf. De asemeni, stările conflictuale între indivizi, grupuri de putere, popoare, păstrează focare de război tot mai răspândite pe suprafața planetei, locuri unde războiul este în plină desfășurare, mii, zeci de mii de oameni, tineri, copii, bătrâni neajutorați mor. Toată această perturbare a naturii dă naștere la cataclisme ce tind să cuprindă întreaga planetă. Manipularea psihică agresivă prin mass-media generează un stres continuu, datorat, pe de o parte, menținerii unei permanente stări de frică, și pe de altă parte, de exacerbarea dorințelor de tot felul, stări care epuizează sistemul nervos și paralizează voința omului”.
Dincolo de această situație îngrijorătoare, apar și informații noi, pozitive, dătătoare de speranță, dar ca ele să devină realitate, au nevoie și de participarea noastră benevolă, conștientă, pentru ca ele să se materializeze pe Pământ. O parte din aceste informații vin de la descoperirile ce se fac în această lume, prin știință, iar altă parte vine de „sus”, prin oameni înzestrați, care pot recepta și aplica aceste informații în planul fizic. Comportamentul moral este un criteriu esențial care ne ajută să deosebim autenticul de înșelăciune. Avem nevoie de o cunoaștere care ține seama de evenimentele prezente ale lumii în care trăim, de aceste provocări și de modalități concrete de a le depăși”.

• Este necesar să ne adaptăm, în sensul de a prioritiza alegerile, iar în prezent este absolut imperios să luptăm pentru a ne proteja starea de sănătate. Sănătatea nu mai este o normalitate, care ni se cuvine oricum, a devenit aproape o raritate, este o stare pe care o câștigăm în fiecare zi prin cunoaștere, autocunoaștere și acționare sinceră în consecință.

• ”Pentru mine, un om sănătos este acela care se culcă sincer râzând și se trezește sincer râzând. În această situație se mai găsesc încă, unii copii. Restul sunt, în cea mai mare parte, teatraliști. „Paul Bregg” era unul dintre cei pe care i-am crezut că sunt sănătoși. Reușea să meargă în zonele nordice ale continentului canadian cu avionul, să coboare și să facă baie în apa înghețată, apoi se întorcea în zonele tropicale sau ecuatoriale și nu resimțea nici un disconfort datorat temperaturilor ridicate. Deci, un om al cărui organism se adaptează atât de repede la diferențe climatice atât de mari, este un om sănătos” (Valeriu Popa).

Alte articole

Înscriere la cursuri