22 November 2024

Puterea Cunoașterii. Iertarea ca terapie pentru suflet și trup. 11.11.2019, ora 18.30

Puterea Cunoașterii. Iertarea ca terapie pentru suflet și trup.

Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan
Ioan – autorul cărții „Puterea Cunoașterii”
Moderator: Maria Timuc
Program artistic – ILEANA ȘIPOTEANU
Intrarea la eveniment este liberă
Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe și un cocktail.
Editura Dharana va avea un stand de carte unde puteți găsi și cărțile prof. Dumitru Constantin Dulcan și pe ale scriitoarei Maria Timuc, care vor oferi, de asemenea, autografe.
Vă așteptăm.
Desfășurarea evenimentului

1. Lansarea cărții „Puterea cunoașterii”, autor Ioan, Editura Dharana
2. Conferință cu titlul: Puterea cunoașterii – Iertarea ca terapie pentru suflet și trup

Despre carte:
Prof. Dumitru Constantin Dulcan scrie în „Cuvântul Înainte” al cărții:
« Cartea „Puterea cunoașterii” semnată atât de simplu, Ioan, aparține unui autor sfios, modest, cu „frica lui Dumnezeu în sân”, după cum sugestiv îl apreciază „Măria sa poporul”.

Autorul este un om care a reușit în viață uzând de înțelepciune și credința în Dumnezeu. Tocmai grație acestui succes, sfaturile sale sunt credibile. S-au călit în focul experienței.

Cunoașterea este secretul izbânzii, ne spune Ioan încă din primele pagini ale scrierii sale.

Experiența autorului este una dintre cele mai interesante și pilduitoare. Își consumă toate resursele propriei sănătăți pentru a se îmbogăți. Când, în cele din urmă își atinge scopul, constată cu mare tristețe că odată cu banii adunați și-a pierdut sănătatea. Acum începe să-și cheltuie banii pentru a-și recupera sănătatea.

Se lansează în tot felul de experiențe, citește, caută, meditează, învață și în final ajunge la momentul „minții de pe urmă” care ne spune că dacă ai bani, dar nu ai sănătate, nu ai nimic.

În peregrinările mele prin lume, într-o țară asiatică, l-am auzit pe însoțitorul meu enunțând o idee prezentă și în cultura noastră populară: „Dacă pierzi bani, nu ai pierdut nimic. Se pot reface. Dacă pierzi timpul, ai pierdut ceva, dar dacă pierzi sănătatea, ai pierdut totul”.

Autorul nostru ajunsese exact în această situație : își pierduse sănătatea.
Să urmărim mai departe interesanta sa poveste, redată cu cea mai bună intenție de a fi o lecție pentru toți cei ce rătăcesc pe drum în căutarea fericirii.

Acestor semeni ai săi, care nu se cunosc pe sine înșiși, mărturisește că prin cartea sa, dorește să le ofere un ajutor nesperat, fără să fie nevoie de niciun cost financiar. Este necesar să-și utilizeze doar propriul potențial cu care fiecare dintre noi este înzestrat, fructificându-l cu singura condiție de a fi conștient de existența sa și de a persevera. Din lecția tuturor oamenilor însemnați se desprinde voința și perseverența de a-și dedica viața atingerii scopului propus.

Toate scrierile, de la cele biblice până la cele actuale referitoare la psihologia dezvoltării personale, ne spun că dispunem de toate posibilitățile de realizare pe multiple planuri ale existenței.

Să ne amintim de cuvintele lui Iisus prin care ne asigura că și noi putem săvârși, asemenea lui, aceleași lucruri și chiar mai mult, dacă avem credința că este posibil, în alți termeni, dacă renunțăm la convingerile limitative formate printr-o educație greșită.

Voința, perseverența, onestitatea, finalitatea pozitivă a idealurilor și respectarea legilor divine – sunt condiții ineluctabile ale succesului în viață.

Stratul primordial al existenței Universului este constituit din câmpul energiei cuantice – eterne și inepuizabile. »

Maria Timuc scrie în prefața cărții: –

« Intuiesc că Ioan s-a regăsit pe sine în timpul căutării sale spirituale (cel puțin într-o mare și frumoasă parte a Sinelui), a găsit răspunsuri, așa încât a perceput că misiunea vieții sale este aceea de a le dărui și celorlalți metodele și instrumentele necesare unei vieți împlinite. Țelul său spiritual fiind unul clar, misiunea sa fiind pe deplin conștientizată, îmi pare că Ioan a pornit la drum cu ideea ambițioasă și măreață de a ridica nivelul de conștiință al lumii.

Dansul energetic, o metodă terapeutică frumoasă, pe care am experimentat-o și eu și care va face subiectul celei de-a doua cărți a lui Ioan, ar putea prinde aripi largi și, astfel, ar putea călători peste mări și țări, dacă îi va fi dat și, de ce nu, dacă lumea va fi pregătită să-l primească.

Cred că, dacă și-a identificat corect misiunea de viață și se ocupă de creșterea sa spirituală în continuare, urmând calea Adevărului, căci tărâmul spiritual este vast și plin de trepte, dar și de ispite și de obstacole, Ioan va reuși să-i aducă lumii valorile spirituale pe care le cunoaște și care l-au făcut un om „conștient” și împlinit, nu doar unul bogat. El însuși ar putea oferi un model de viață pentru mulți oameni care au cunoscut succesul în lume, au izbutit să câștige mulți bani și să dețină bunuri materiale, dar care se pierd cu firea în fața câștigului, uitând cine și care este sursa fericirii. De asemenea, el ar putea oferi un model puternic celor care se zbat în viețile lor și se confruntă cu suferințe, cu diferite boli și, mai ales, își pierd energia în conflicte și-n războaie, fără să știe că războiul este consecința gândirii și a acțiunii greșite în plan spiritual, în primul rând.

„Puterea cunoașterii” este prima carte semnată de Ioan, dar îi vor urma altele, cel puțin la fel de interesante, de vii și pline de înțelepciune, o înțelepciune simplă, izvorâtă din viața de zi cu zi, dar și din conexiunea autorului cu lumea subtilă, informațională, care i se dăruiește celui ce… dăruiește. În această carte, Ioan prezintă câteva dintre aspectele importante ale vieții umane, care pot fi pietre de temelie pentru o viață frumoasă și împlinită. Pe lângă explicațiile legate de felul în care curge energia în corpul omenesc, dar și în viața de zi cu zi, autorul vorbește despre importanța spațiului în care locuim și despre cum îl putem încărca cu energii nefaste sau dimpotrivă, cu energii benefice, despre importanța comuniunii noastre cu animalele și cu plantele și, mai ales, despre întoarcerea noastră la comuniunea cu propriul suflet, puterea care ne face cu adevărat vii și ne duce către împlinire și fericire.

„Prin noi și doar prin noi înșine putem crea cel mai puternic suport al vieții. Dumnezeu a pus în noi toată cunoașterea de care avem nevoie”, ne spune autorul și ne arată pe întreg parcursul cărții câteva dintre tainele pe care el le-a descifrat ca fiind sursă de lumină și împlinire. »

Eveniment organizat de Universitatea Populară Ioan I. Dalles și Editura Dharana
Luni, 11 noiembrie 2019, ora 18,30 – la Sala Dalles din București, B-dul Nicolae Bălcescu, nr.18 (lângă Hotel Intercontinental)

Related posts

Înscriere la cursuri